open-navfaktor-logo
search
Privlači pažnju
Ko je Bugojanac koji je pokrenuo brojne investicije u svome gradu
Bugojanac Davor Ivoš (37), predsjednik NK Iskra Bugojno, pokrenuo je brojna ulaganja u svome gradu.
19.02.2020. u 08:24
get url
text

Porodica Ivoš je dugo godina vlasnik jednog preduzeća u Švicarskoj koji pravi i montira montažne objekte, a Davor je generalni direktor preduzeća i glavni inicijator porodičnih investicija u Bugojnu. Sav materijal koji je moguće dobavljaju iz Bugojna i BiH čime, kako kaže Davor, jačaju ekonomiju naše zemlje i radnu snagu u BiH.

- Zarađeni novac u Švicarskoj ulažem u svoje Bugojno, u svoje objekte koji su već izgrađeni, a sada je u izgradnji i stadion Jaklić. Još jedna velika investicija je starački dom u Goruši, odnosno staračka rezidencija koja će brojati 140 apartmana a ukupna investicija u narednih godinu ipo dana će iznositi četiri miliona maraka - rekao je Ivoš za Bugojno Danas, dodajući kako će se na predstojećim izborima kandidovati za općinsko vijeće.

Brojni Bugojanci primjećuju kako često mijenja automobile, na šta Ivoš kaže:

"Da istina je, to mi je velika mana, previše novca trošim na luksuzna i sportska auta, ponekad se pitam je li pametnije negdje drugo uložiti taj novac, a u tim autima mogu da uživam jer radim 20 sati na dan i u vožnji spajam ugodno sa korisnim, ali opet srcem ulažem u društvene i humanitarne potrebe."

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.