open-navfaktor-logo
search
U Briselu
Kurti: Bio sam voljan da potpišem, ali je druga strana odbila
Bio sam voljan da potpišem, ali je druga strana odbila, izjavio je večeras kosovski premijer Albin Kurti po završetku dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, uz posredovanje Evropske unije (EU).
27.02.2023. u 21:32
get url
text

U obraćanju medijima poslije sastanka u Briselu, Kurti je kao gubitak ocijenio to što večeras nije potpisano ništa od onoga što je dogovoreno, prenosi Danas.rs.

- Ovo je sporazum koji u potpunosti uspostavlja ravnopravnost strana, to je sporazum simetrije, dobrosusjedstva i saradnje u budućnosti, uvijek na demokratski i evropski način - rekao je Kurti o prijedlogu EU, prenosi Koha.

- Nisam potpisao, jer druga strana nije bila voljna da potpiše. Izrazio sam spremnost i interesovanje da potpišem ovaj tekst. To ne bi bio prvi tekst koji su potpisali premijer Kosova i predsjednik Srbije. U Berlinu su četiri premijera država Zapadnog Balkana potpisala tri sporazuma. Mislim da je šteta da to danas nije potpisano. Sporazum je trebalo da bude potpisan, to nije uradila srpska strana, iako je pristala - ocjenio je Kurti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.