open-navfaktor-logo
search
Na javnoj raspravi
Meksičkom kongresu predstavljeni "leševi vanzemaljaca"
Navodni leševi vanzemaljaca prikazani su meksičkim političarima na Kongresu te zemlje.
13.09.2023. u 19:04
get url
text
Leševi vanzemaljaca
Leševi vanzemaljaca

Dva mala navodna leša vanzemaljaca, preuzeta iz Kuska u Peruu, predstavljena su u kutijama sa prozorima u Meksiko Sitiju u srijedu, izazivajući uzbuđenje u zajednici teoretičara NLO-a.

Događaj je predvodio novinar i ufolog Jaime Maussan, koji je pod zakletvom svjedočio da mumificirani primjerci nisu dio "naše zemaljske evolucije", pri čemu je skoro trećina njihove DNK ostala "nepoznata", izvještavaju meksički mediji, prenosi Independent.

Tvrdnje samoproglašenog "ufologa" nisu dokazane, a Maussan je ranije bio povezan s tvrdnjama o otkrićima koja su kasnije opovrgnuta.

Na javnoj raspravi, Maussan je američkim zvaničnicima i članovima meksičke vlade pokazao nekoliko video snimaka "NLO-a i neidentifikovanih anomalnih fenomena" prije nego što je otkrio navodne vanzemaljske leševe.

- Ovi primjerci nisu dio naše zemaljske evolucije... Ovo nisu bića koja su pronađena nakon olupine NLO-a. Pronađeni su u rudnicima dijatoma (algi), a kasnije su fosilizirani - rekao je.

Prisutnim je kazao da su uzorke proučavali naučnici sa Autonomnog nacionalnog univerziteta Meksika (UNAM) koji su bili u stanju da izvuku DNK dokaze koristeći radiokarbonsko datiranje. Nakon poređenja s drugim uzorcima DNK, ustanovljeno je da je više od 30 posto DNK uzoraka "nepoznato".

Tokom saslušanja prikazani su i rendgenski snimci uzoraka, a vještaci su pod zakletvom svjedočili da se na jednom od tijela vidi da unutra ima "jaja", dok je za oba rečeno da imaju implantate od vrlo rijetkih metala, poput osmijuma.

Maussan je ranije bio povezivan sa tvrdnjama o "vanzemaljskim" otkrićima koja su kasnije razotkrivena, uključujući pet mumija pronađenih u Peruu 2017. za koje se kasnije pokazalo da su ljudska djeca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.