open-navfaktor-logo
search
Nastavljena istraga
Muškarac čije je tijelo pronađeno kod Brčkog ipak je ubijen, pretresena i kuća osumnjičenog
Nakon što je jučer kod Brčkog pronađeno tijelo muškarca iz obližnjeg sela Boće, utvrđeno je da je ubijen. Osumnjičeni je nakon hapšenja ispitan. 
25.06.2023. u 17:05
get url
text

VEZANI TEKST - Brčko: Kod planinarskog doma nađeno tijelo muškarca, istražuje se da li je ubijen

Tijelo muškarca je, podsjetimo, pronađeno kod planinarskog doma "Sveti Bernard" u Gornjem Zoviku kod Brčkog.

Iz Tužilaštva Brčko distrikta danas su se ponovo oglasili.

- Tužilaštvo Brčko distrikta BiH, u saradnji s Policijom Distrikta danas je nastavilo s intenzivnim provođenjem istražnih radnji u ovom slučaju. U prostorijama Gradske mrtvačnice u Brčkom izvršena je obdukcija leša oštećenog L. Č., a obavljeni su i pretresi njegove porodične kuće, kao i kuće M. A, koji je doveden u vezu s nasilnom smrću žrtve.

Nakon navedenih radnji i sprovođenja M. A. u prostorije Tužilaštva Distrikta, dežurna tužiteljica ispitala je ovo lice u svojstvu osumnjičenog, stavljajući mu na teret krivično djelo ubistva.

S tim u vezi, on je po obavljenom ispitivanju u Tužilaštvu i dalje zadržan, a dok traje njegovo 24 -časovno zadržavanje, Tužilaštvo će tokom dana podnijeti prijedlog Osnovnom sudu da mu se odredi pritvor - saopćio je sekretar Tužilaštva Samir Beganović..

U pretresima dvije kuće izuzeti su predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz pri donošenju sudske odluke o pritvoru, te u daljem toku krivičnog postupka.

- Istražne radnje u ovom predmetu i dalje se intenzivno nastavljaju - dodaje se u saopćenju.

Ranije je portal Otisak naveo da je muškarac, čije je tijelo pronašao jedan građanin, nestao u četvrtak što je prijavljeno policiji u Brčkom, da je tijelo pronađeno na nepristupačnom terenu pa su u pomoć pozvani pripadnici GSS-a, te da je tijelo pronađeno tri kilometra od autoomobila kojeg je muškarac koristio.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.