open-navfaktor-logo
search
Limburgerhof
Muškarac iz BiH osumnjičen da je ubio suprugu u Njemačkoj
Pedesetpetogodišnji muškarac porijeklom iz BiH osumnjičen je da je ubio svoju godinu mlađu suprugu u njemačkom Limburgerhofu.
18.07.2020. u 11:24
get url
text

O tome su u petak izvijestili policija i državno tužilaštvo u Frankenthalu. Sve se odigralo u četvrtak ujutro, a prema pisanju njemačkih medija,  osumnjičeni prilikom hapšenja nije pružao otpor.

Prema riječima glavnog tužioca Huberta Ströbera, muškarac je sam pozvao hitnu pomoć jer se nije osjećao dobro. U razgovoru s bolničarima spomenuo je suprugu. Policajci su potom ušli u spavaću sob, gdje je žena ležala mrtva u krevetu.

- Trenutno pretpostavljamo da se radi o ubistvu - rekao je Ströber, prenosi morgenweb-de.

Glavni tužilac rekao je da se pretpostavlja, na osnovu pregleda mjesta događaja, da je žena usmrćena udarcem tupim predmetom u glavu, te da napad nije očekivala.

Detalji bi trebali biti jasniji nakon obdukcije., čiji rezultat se očekuje u ponedjeljak. proizaći iz obdukcije, čiji rezultati istražitelji očekuju u ponedjeljak.

Osumnjičeni muškarac nije iznosio nikakve detalje. Prema saveznom centralnom registru, on nema ranijih krivičnih prijava.

Policija i tužioci smatraju da postoji mogućnost bijega, jer je porijeklom iz druge države. Nije poznato koliko dugo živi u Njemačkoj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.