open-navfaktor-logo
search
Oboje životno ugroženi
Nakon pogibije majke i kćerke kod Teslića, ljekari se bore za život oca i četverogodišnje djevojčice
Strašna tragedija pogodila je porodicu Zorana Livnjaka (44) iz Teslića, za čiji život, kao i život njegove četverogodišnje kćerkice se bore ljekari banjalučkog UKC-a.
16.08.2020. u 14:11
get url
text

Nakon stravične saobraćajne nesreće u kojoj su mu poginule supruga Svjetlana (37) i kćerka Dragana (19), on i djevojčica su sa teškim povredama zbrinuti u dobojskoj bolnici, odakle su hitno upućeni za Banju Luku.

Iz UKC-a RS-a su potvrdili za Faktor da su oboje životno ugroženi, te da su sve prognoze neizvijesne.

- Pacijent Z. L. (1975) je hospitalizovan u Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje UKC RS-a sa teškim povredama glave zadobijenim u saobraćajnoj nesreći. Prema riječima dežurnog doktora u Klinici danas dr. Bojana Tomanića pacijent je priključen na aparate za mehaničku ventilaciju, životno je ugrožen i sve dalje prognoze u vezi njegovog zdravstvenog stanja su preuranjene.

Pacijentica S. L.(2016) hospitalizovana je u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje - Odjeljenje intenzivne njege - lokacija zgrade Maternitea UKC RS-a sa teškim povredama glave zadobijenim u saobraćajnoj nesreći. Prema riječima dežurnog anesteziologa u Klinici danas dr. Dejana Nikića pacijentica je priključena na aparate za mehaničku ventilaciju, životno je ugrožena i sve dalje prognoze u vezi njenog zdravstvenog stanja su preuranjene - kazali su nam u UKC-u.

Tragedija se desila pola sata prije ponoći kada se "fiat" za čijim volanom je bio povrijeđeni Zoran direktno sudario sa "audijem " koji je išao iz suprotog smjera a za čijim volanom je bio njihov sugrađanin Goran B. (20).

-  "Audi" je prema prvim informacijama izlazio iz krivine i dijelom direktno udario u "fiata" u kojem je bila porodica Livnjak - rekao je ranije izvor iz policije.

Vozač "audija" nije povrijeđen.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.