open-navfaktor-logo
search
Potvrđena optužnica
Nakon privođenja u stanicu, policajcu nanio tešku povredu oka
Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) okončalo je istragu i podiglo optužnicu protiv 51-godišnjeg Gordana Pervana iz Čitluka, a kojom ga tereti za napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti.
24.01.2024. u 16:23
get url
text

Optužnicu je danas u cijelosti potvrdio Općinski sud u Čitluku.

Optužnicom se Pervan tereti da je nanio tešku tjelesnu povredu policajcu zaposlenom u PS Čitluk, nakon što je priveden u službene prostorije zbog narušavanja javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu "The Pub" u Čitluku. 

Prema navodima iz optužnice, nakon što su ga građani prijavili, na mjesto događaja izašli su pripadnici PS Čitluk, koje je Pervan vrijeđao, zbog čega su ga uhapsili i i službenim vozilom dovezli u prostorije PS Čitluk, gdje ih je i dalje nastavio vrijeđati. 

- Zatim je, dok mu je policijski službenik A. B. skidao sredstva za vezivanje, napao službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti, na način da je otvorenim dlanom ruke, udario policijskog službenika A. B., u predjelu lijevog oka, uslijed čega je on zadobio tešku tjelesnu povredu u vidu traumatske katarge lijevog oka i nagnječenje bulbusa lijevog oka.

Dakle, optuženi je napao službenu osobu u obavljanju poslova javne sigurnosti, odnosno dužnosti čuvanja javnog reda i pri tome ju teško tjelesno povrijedio - navedeno je u optužnici.

Optuženom je u ovom krivičnom predmetu po rješenju Općinskog suda u Čitluku bila određena mjera pritvora u trajanju od mjesec.

Općinski sud u Čitluku zakazao je ročište radi  izjašnjenja o krivnji optuženog za 22. februar u 11 sati, naveli su iz Tužilaštva HNK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.