open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo KS
Nakon svađe, pucao joj u glavu: Potvrđena optužnica protiv Edvina Avdića za ubistvo djevojke na Stupu
Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Edvina Avdića zbog krivičnih djela ubistvo, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.  
02.04.2020. u 11:43
get url
text

Optuženi se tereti da je 12. oktobra 2019. godine oko 04.40 sati u neposrednoj blizini ulaza u tržnicu Heco Prom, a nakon kraće prepirke sa svojom djevojkom Sumejjom Dedović, iz neposredne blizine ispalio jedan hitac iz pištolja u predjelu njene desne strane čela usljed čega je i preminula.

Prilikom hapšenja kod optuženog je pronađena opojna droga kanabis, saopćeno je iz Tužilaštva KS. 

Ubistvo se dogodilo u ranim jutarnjim satima, kada su, prema izjavama svjedoka, Edvin i Sumejja izašli iz kafane, nakon čega se on vratio sam, a istovremeno je neko povikao kako "ubiše djevojku".

Policija je ubrzo blokirala cijelo područje i zadržala sve koji su se zatekli na mjestu događaja.

Saslušani su svi koji su bili prisutni tokom kobnog događaja, a Avdić je uhapšen, kao i njegov prijatelj Damir Grahović (41) iz Velike Kladuše koji je pronađen u kući u kojoj su boravili, u Lepeničkoj ulici u općini Ilidža.

Utvrđeno je da on nema ništa sa ubistvom i da su ga kobne noći Sumejja i Edvin, sa kojima je prethodno bio u restoranu "Bosna", odvezli kući, a nakon toga su produžili u kafanu na Hecco pijaci.

Predat je MUP-u USK koji ga je tražio zbog droge.

Uz optužnicu je tužiteljica koja rukovodi istragom predložila produženje pritvora optuženom Edvinu Avdiću,naveli su iz Kantonalnog tužilaštva KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.