open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajeva
Nakon verbalnih okršaja sa navijačima i novinarima: Faruk Hadžibegić se "svađa" i sa političarima
Faruk Hadžibegić, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, oglasio se nakon poraza našeg tima od Luksemburga u meču 4. kola kvalifikacija za EURO 2024.
22.06.2023. u 16:58
get url
text

VEZANI TEKST - Čudni pokreti: Šta to radi selektor Faruk Hadžibegić?

Selektor Zmajeva opet je ponovio "da ne bježi od odgovornosti", te je najavio da će u narednim danima "dati određena pojašnjenja".

Obraćanje je iskoristio da odgovori i Semiru Efendiću, predsjedniku Stranke za BiH, koji je nakon bruke protiv Luksemburga na svom Facebooku poručio kako treba otići selektor, ali i kompletan Izvršni odbor FSBiH na čelu sa predsjednikom Saveza Vicom Zeljkovićem.

- Sat vremena, nakon utakmice, odgovarao sam na pitanja novinara, kako bih pokazao svima da ne bježim od vlastite odgovornosti.

Svjestan sam svoje odgovornosti, a u narednim danima će biti prilike i da dodatno dam određenja pojašnjenja. Moglo je i moralo bolje, a predmet analize će biti, zašto nije!

Međutim, ono što me žalosti kao čovjeka, jeste činjenica da sada o poziciji selektora raspravljaju i određenji političari, među kojima je i Semir Efendić, koji vjerovatno na taj način želi sakupiti sebi određene političke poene, pa se služi populističkim izjavama.

Nikad ne komentarišem politiku, niti političare, a FSBiH je ustrojen mnogo prije nego ću ja doći za selektora, pa sam ja pogrešna adresa i ne dopuštam da se preko mojih leđa vode politički obračuni.

Šta god ko mislio, ja volim Bosnu i Hercegovinu, svim srcem, a politika me nikad nije interesovala, a posebno ne političari, skloni populizmu.

Obojica smo javne osobe, a i o radu gospodina Efendića bi se dalo polemisati, ali i o nekim drugim stvarima, ali nikad ne bih sebi dopustio da komentarišem nekoga ili nešto, što nije moj dijapazon djelovanja, za razliku od mnogih!

Vrijeme ce suditi, Savez presuditi, ali molim političare da na meni i reprezentaciji ne sakupljaju jeftine političke poene - napisao je Hadžibegić na svojoj Facebook stranici.

Čini se da je Hadžibegić izgubio kompas, jer je prvo nakon bruke protiv Luksemburga ušao u raspravu sa novinarom BHT1, a sada se počeo "svađati" i sa političarima. Podsjetimo, poslije poraza od Slovačke u 2. kolu kvalifikacija imao je i verbalni okršaj sa navijačem...  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.