open-navfaktor-logo
search
Livno
Napadnuti policajci koji su intervenisali u kafiću zbog glasne muzike
Muškarac inicijala A. M. (38) napao je jučer u Livnu policajca koji je s kolegom došao na intervenciju u ugostiteljski objekat "Colt". Protiv njega je danas podesen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Livanjskog kantona zbog napada na policijske službenike.
14.01.2022. u 19:12
get url
text

Kako navode iz MUP-a Livanjskog kantona, u četvrtak u ranim jutarnjim satima službenici Policijske stanice Livno dobili su dojavu da u ugostiteljskom objektu "Colt" svira preglasna muzika.

- Dolaskom na mjesto događaja, službenici Policijske stanice obavljaju razgovor s vlasnikom ugostiteljskog objekta koji odbija svaki vid saradnje, te vrijeđa policijske službenike. Potom je pozvan u Policijsku stanicu Livno gdje je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola, nakon čega je uhapšen.

Tokom intervencije ispred ugostiteljskog objekta policijskog službenika Policijske stanice Livno verbalno je napao 28-godišnji A.K. iz Livna, da bi u jednom trenutku policajca fizički napao 38-godišnji A.M.

Policijski službenici su obojicu sproveli u Policijsku stanicu Livno gdje je utvrđeno da su pod utjecajem alkohola, nakon čega su i oni uhapšeni - saopćeno je.

Dodaju da je tokom dana provedena kriminalistička obrada te je A.M. predan Kantonalnom tužilaštvu na daljnje postupanje zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo "napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti".

 Vlasniku ugostiteljskog objekta 22-godišnjem S.K. iz Livna i A.K. uručeni su prekršajni nalozi zbog ometanja ili omalovažavanja organa vlasti prilikom obavljanja službenih radnji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.