open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Novčana naknada za 67 porodilja
Selveta Hašimović je od Općine Centar dobila hiljadu maraka za rođenje petog djeteta
02.10.2018. u 15:56
get url
text

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić u prostorijama Centra za zdravo starenje uručio je jednokratnu novčanu pomoć za 67 porodilja. Općina Centar već pet godina osigurava sredstva iz budžeta za rođenje djeteta čime podstiče natalitet na svom području.

- Ovaj projekat je tokom proteklog vremena pokazao dobre rezultate što je dovoljan razlog da nastavimo sa njegovom realizacijom. S ciljem povećanja nataliteta na našem području Općina Centar također finansijski pomaže projekat potpomognute vještačke oplodnje i jako smo sretni da imamo velike efekte od ovog projekta. Želim dobro zdravlje vama i vašoj djeci koja će sutra graditi, voljeti i voditi državu Bosnu i Hercegovinu - kazao je Ajnadžić.

Jasmina Fazlić, pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar, kaže kako je tokom ove godine uručena pomoć za 411 porodilja.

- Općina Centar provodi ovaj projekat od 2013. godine i u ovogodišnjem općinskom budžetu za ovu namjenu izdvojeno je 150.000 KM. Danas je sa nama 67 porodilja od čega je 55 porodilja koje su dobile prvo ili drugo dijete i jednokratnu pomoć 300 KM. Po 500 maraka dobilo je 11 porodilja za rođenje trećeg djeteta, dok će jedna porodilja dobiti iznos od 1.000 maraka za rođenje petog djeteta. Za ovu namjenu će iz općinskog budžeta biti isplaćeno 23.000 KM - kazala je Fazlić.

Selveta Hašimović je od Općine Centar dobila hiljadu maraka za rođenje petog djeteta, navodi se u saopćenju Općine Centar.

- Mnogo nam znači podrška Općine Centar. Zahvaljujući ovom novcu mnogo ćemo lakše nabaviti neophodne potrepštine za bebu. Nadam se da će ovaj projekat opstati i da će biti realizovan i u budućnosti - kazala je Selveta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.