open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Okončano asfaltiranje dijela Bolničke, počeli radovi u ulici Koševo 
Ukupna vrijednost radova u dijelovima ulica Bolnička i Koševo je 700 hiljada maraka
23.07.2019. u 10:13
get url
text

Radnici građevinske firme Grakop, prema utvrđenoj dinamici, okončali su radove na rekonstrukciji dijela Bolničke ulice, između raskrsnica sa ulicama Stjepana Tomića i Patriotske lige u dužini od 440 metara, a danas započinju radovi rekonstrukciji dijela ulice Koševo prva faza od raskrsnice sa ulicom Patriotske lige do raskrsnice sa ulicom Kemal-begova, dužine 360 metara.

Ukupna vrijednost radova u dijelovima ulica Bolnička i Koševo je 700 hiljada maraka, a sredstva su osigurali Direkcija za ceste Kantona Sarajevo i Općina Centar.

– Kako je bilo i planirano zamijenjeni su oštećeni ivičnjaci sa obje strane saobraćajnice. Urađena je nova drenaža za prikupljanje podzemnih voda, te nivelacija šahtova i slivnika na novu kotu. Na kraju radova je postavljen najkvalitetniji SMA asfalt, a preostali su još radovi na čišćenju i iscrtavanju horizontalne saobraćajne signalizacije. Danas planiramo započeti radove na dijelu ulice Koševo. Zbog velikog protoka motornih vozila nismo mogli istovremeno zatvoriti obe ulice, jer bi nastao saobraćajni kolaps - istakli su iz firme Grakop, navodi se u saopćenju Općine Centar. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.