open-navfaktor-logo
search
Tužilačka odluka
Okružno javno tužilaštvo Banja Luka obustavilo istragu protiv Dragane Kljajić i Draška Mikanovića
Okružno javno tužilaštvo Banja Luka je 28. januaru 2021. godine donijelo naredbu o obustavi istrage protiv Banjalučana Draška Mikanovića i Dragane Кljajić.  
27.04.2021. u 15:39
get url
text

Podsjećamo, Policijska uprava Banja Luka je u oktobru 2020.godine dostavila ovom tužilaštvu izvještaje o preduzetim mjerama i radnjama protiv  Кljajić i Mikanovića, zbog krivičnog djela tjelesna povreda i narušavanje nepovredivosti stana počinjenih na štetu Banjalučanke Vladinke T., a o čemu je Faktor ranije pisao.

Nakon višemjesečne istrage, donesena je tužilačka odluka o njenoj obustavi i dostavljena je osumnjičenima i oštećenoj strani. Napominjemo da banjalučko tužilaštvo o tome nije zvanično obavijestilo medije.

Redakciji Faktora pisanim putem se obratio Draško Mikanović sa zahtjevom za demantijem vijesti od 2. oktobra prošle godine o spornom događaju za koji je ranije sumnjičen.

Podvukao je da je "tužilaštvo 28. januara 2021. godine donijelo odluku o obustavljanju istrage jer je povučena i tužba i izjava".

Mikanović je ocijenio da su ranije objavljene informacije bile "netačne" i da su mu prouzrokovale štetu, "okaljale čast i ugled, te ugrozile sigurnost i prosperitet".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.