open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo BiH
Optužen Crnogorac koij je u BiH unio 55 kilograma marihuane skank
Podignuta je optužnica za krijumčarenje blizu 55 kilograma droge marihuana skank, saopćilo je Tužilaštvo BiH.
22.09.2020. u 10:46
get url
text

- Optuženi Marko Danilović (1999.) iz Herceg Novog, državljanin Crne Gore, tereti se da je sa područja Crne Gore prokrijumčario u Bosnu i Hercegovinu, oko 55 kilograma droge marihuana skank, sa namjerom daljeg krijumčarenja u Hrvatsku, u čemu je otkriven i spriječen, a droga oduzeta - saopćilo je Tužilaštvo BiH.

Kako je navedeno, optuženi se tereti, da je, radi pribavljanja nezakonite imovinske koristi, u specijalno napravljenom spremniku u teretnom motornom vozilu crnogorskih registarskih oznaka, kojim je upravljao, prevozio 50 paketa ukupne težine 55,402 kg opojne droge marihuana.

Navedenu drogu optuženi je 24. jula ove godine prokrijumčario u Bosnu i Hercegovinu, te je namjeravao prokrijumčariti dalje u Hrvatsku i na područje EU-a, u čemu je otkriven i spriječen od pripadnika Granične policije BiH, na GP Bosanska Gradiška.

Zaplijenjena količina droge na ilegalnom narko-tržištu zemalja EU-a dostiže cijenu od više stotina hiljada eura. Optuženi se nalazi u pritvoru, a tereti se da je počinio krivično djelo - neovlašten promet opojnih droga iz člana 195. Krivičnog zakona BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćilo je Tužilaštvo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.