open-navfaktor-logo
search
Potvrđena optužnica
Policajci iz Istočnog Sarajeva optuženi da su primili 300 KM mita
Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda Banja Luka potvrdio je optužnicu protiv dvojice policajaca Policijske uprave Istočno Sarajevo, Predraga Tešanovića i Vladana Radojčića, zbog krivičnog djela primanje mita.
10.03.2023. u 14:07
get url
text

Optužnicu je podiglo Tužilaštvo RS-a, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Prema navodima optužnice, njih dvojica su 3. jula 2022. godine na području opštine Istočna Ilidža, zaustavili automobil "peugeot", te vozaču saopćili da je počinio prekršaje - korištenje pogrešne trake za preticanje i prekoračenje brzine, kao i da je za to propisana novčana kazna 600 KM i zabrana upravljanja vozilom u trajanju od dva mjeseca.

Potom su od oštećenog zahtijevali da im odmah plati polovinu tog iznosa kako mu ne bi izdali prekršajni nalog, te primili 300 KM.

- Na traženje oštećenog da mu za navedenu uplatu izdaju potvrdu o plaćanju kazne, nisu je izdali, pravdajući time da, ukoliko bude tražio potvrdu o uplati u policijskoj stanici, da će mu tamo biti naplaćena cijela kazna i oduzeta vozačka dozvola na dva mjeseca, nakon čega su vratili dokumenta oštećenom koji je potom nastavio put, a optuženi prisvojili novac - stoji u optužnici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.