open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Policajcu predložen pritvor, osumnjičen za zluopotrebu položaja i spolnu zloupotrebu djeteta 
Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci poredložilo je jednomjesečni pritvor Z. P., policajcu iz Banje Luke, zbog sumnje da je počinio krivično djelo spolna zloupotreba maloljetne osobe.
28.07.2023. u 14:54
get url
text

On je uhapšen jučer u Banjoj Luci, zajedno sa E. V. iz Sarajeva koja se tereti za krivično djelo navođenje djeteta na prostituciju i kojoj je Osnovni sud Banja Luka prethodno odredio jednomjesečni pritvor.

MUP RS-a je jučer saopćio da je osumnjičeni policajac suspendovan. 

Iz Okružnog javnog tužilaštva je danas saopšteno da se Z. P. sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja u sticaju sa dva krivična djela spolna zloupotreba djeteta starijeg od petnaest godina.

- Osumnjičeni je u periodu od 18.7.2023.godine do 25.7.2023.godine, u Banjoj Luci, u namjeri sticanja imovinske koristi osobi inicijala D. M.(koja je izdala pod zakup apartman E. V.) u više navrata kao policijski službenik, prekoračenjem granica službenog ovlaštenja od E. V. zahtijevao da na ime zakupnine apartmana isplati novac D. M. Osumnjičeni je u sticaju počinio i dva krivična djela spolna zloupotreba djeteta starijeg od petnaest godina na štetu maloljetnog djeteta -  saopćeno je iz Okružnog tužilaštva.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.