open-navfaktor-logo
search
MUP HNK
Policija u akciji uhapsila dva pripadnika Oružanih snaga BiH
Pripadnici Odjela za posebne namjene sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona jučer su proveli operativnu akciju na području Mostara i Čapljine s ciljem suzbijanja trgovine i zloupotrebe opojnih droga.
03.03.2024. u 08:35
get url
text
Zapljena droge i oružja
Zapljena droge i oružja

Uhapsili su osobe inicijala T.T. (1994. godište) iz Mostara i R.R. (1998. godište) iz Čapljine.

Kako je saopćeno, prilikom hapšenja kod njih su pronađeni suha zeljasta tvar koja asocira na marihuanu, bijela praškasta tvar koja asocira na speed, te tablete koje asociraju na ecstasy.

Na osnovu usmenih naredbi općinskih sudova u Mostaru i Čapljini, pretresene su kuće objekti koje koriste osumnjičeni, kao i jedno vozilo. U pretresima su pronađene dvije automatske puške, veća količina streljiva, kao i određena količina vojne opreme, te određena količina suhe zeljaste tvari koja asocira na marihuanu i vaga za precizno vaganje opojne droge, dok je pretresom vozila pronađen 81 komad tableta koje asociraju na ecstasy.

- Obje osobe su aktivni službenici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Sa događajem je upoznat postupajući tužitelj Kantonalnog tužilaštva HNK - navedeno je u saopćenju.

Pronađeno oružje

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.