open-navfaktor-logo
search
Oštećen i autobus
Policija uhapsila 14 osoba nakon tuče navijača Željezničara i Sarajeva u Ilijašu
Policija je sinoć uhapsila 14 osoba, nakon što su se navodno u Ilijašu potukli navijači Željezničara i Sarajeva.
29.02.2024. u 12:38
get url
text

Kako je saopćio MUP Kantona Sarajevo, sinoć oko 23.30 sati policijski službenici PS Ilijaš su tokom obilaska naselja Ljubnići zaustavili četiri putnička motorna vozila, u kojima se nalazilo ukupno 16 osoba. Istovremeno, policijski službenici OKP PU Ilijaš su u blizini podvožnjaka, u naselju Ljubnići, primijetili demontiranu zaštitnu ogradu na autoputu, kao i veći broj odbačenih predmeta.

- S obzirom na činjenicu da je prethodno Operativni centar zaprimio informaciju da je na autoputu, u vožnji oštećen autobus koji je prevozio navijače jednog fudbalskog kluba, policijski službenici su daljnjim poduzetim mjerama i radnjama utvrdili da osobe koje su prethodno zaustavljene tokom kontrole se mogu dovesti u vezu s ovim događajem. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je događaj okvalifikovao kao krivično djelo asilničko ponašanje (član 362. stav 1. KZ FBiH) i oštećenje tuđe stvari (član 293. KZ FBiH). Uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo - navedeno je u saopćenju.

Dodali su da je uhapšeno 14 osoba, a dva maloljetnika koja su bila s osobama koje su uhapšene, u pratnji roditelja su otpuštena iz službenih prostorija, te će nad njima biti izvršena kriminalistička obrada u skladu sa zakonom.

- U autobusu koji je oštećen nije bilo povrijeđenih putnika, a na samom autobusu su evidentirana oštećenja koja se ogledaju u razbijenom staklu na zadnjem dijelu vozila, te udubljenja na bočnoj strani. Policijski službenici Uprave policije nastavljaju rad na dokumentovanju ovih krivičnih djela - saopćio je MUP KS.

Nezvanično, radilo se o sukobu navijača Željezničara i Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.