open-navfaktor-logo
search
Odlučeno na sastanku
Poljoprivrednici će 28. decembra blokirati dva granična prijelaza, zatražena ostavka Košarca
Nezadovoljni poljoprivrednici će djelimično blokirati granicu Bosne i Hercegovine, odlučeno je na sastanku predstavnika udruženja iz cijele države koji je prije nekoliko trenutaka završen u Odžaku.
18.12.2020. u 15:02
get url
text

VEZANI TEKST - Poljoprivrednici iz cijele BiH će zatražiti ostavku Košarca, "vrti ih u krug iz sastanka u sastanak"

Pored toga, zatražena je ostavka ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca jer, kako tvrde poljoprivrednici, nije ništa učinio da zaštiti domaće proizvođače od prekomjernog uvoza, pa se ogromne količine mlijeka, mesa, povrća... nalaze u skladištima.

-  Odlučili smo, predstavnici udruženja iz cijele BiH, da 28. decembra u 11 sati blokiramo dva granična prijelaza, kod Bijeljine i Bosanske Gradiške. Bit će blokiran samo saobraćaj sa robom koju mi imamo viška, znači mlijeko, meso, povrće....

Ispoštovat ćemo sve zakonom predviđene procedure i na vrijeme prijaviti proteste, odnosno blokadu. Također, zvanično je zatražena ostavka ministra Košarca zbog toga što ništa nije učinio da zaštiti domaću proizvodnju, a mogao je - kazao je za Faktor Nedžad Bićo, predsjednik Udruženja poljoprivrednika FBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.