open-navfaktor-logo
search
Investicije
Položen temeljac za izgradnju Studen Business Centra u Brčkom: Planirano ulaganje 250 miliona KM
U Industrijskoj zoni Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u utorak je postavljen kamen temeljac za izgradnju "Studen Business Center" čime je ozvaničen početak ove velike investicije.
07.03.2023. u 14:07
get url
text

Kamen temeljac položili su predsjednik Uprave Studen & Co Holdinga Ilija Studen, ambasadorica Austrije u BiH Ulrike Hartmann, supervizor za Brčko distrikt BiH Jonathan Mennuti, gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić, dogradonačelnik Anto Domić i predsjednik Skupštine Brčkog Siniša Milić.

Nakon ozvaničenja radova u Industrijskoj zoni upriličena je prezentacija kompletnog projekta Studen Business Center i povezanih budućih aktivnosti Studen & Co Holdinga, saopćeno je iz Bimala.

Izgradnja Studen Business Centra predstavlja realizaciju prve faze memoranduma o razumijevanju između Vlade Brčko distrikta i Studen & Co Holdinga.

Studen Business Center će biti najveća industrijska zona u Brčko distriktu i ujedno prva slobodna trgovinska zona na ovom području. Centar će biti građen na 35 hektara zemljišta, a ukupna ulaganja za sve četiri faze ove investicije iznosit će više od 250 miliona KM.

- Od 2002. godine kada smo započeli prve investicije u Brčko distriktu, pa sve do danas kada smo položili kamen temeljac za Studen Business Center, konstantano radimo na proširenju poslovanja naše grupe. Vjerujemo u uspjeh ove investicije i nadamo se da će ona biti samo početak velikih zajedničkih poslovnih poduhvata koji će imati za cilj razvoj ovog podneblja - izjavio je Studen prilikom polaganja kamena temeljca.

Gradonačelnik Esed Kadrić ponovo je istakao da je Studen Holding svima dobro poznat investitor u Brčko distriktu i da vjeruje da će ovo biti prilika za otvaranje novih radnih mjesta i razvoj grada te da će privući veliki broj novih investicija s dobrim primjerom saradnje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.