open-navfaktor-logo
search
OJT Banja Luka
Potvrđena optužnica protiv radnika pumpe zbog čijeg se ismijavanja na mrežama mladić ubio
Sudija za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva podignutu protiv Veljka Trišića (1978) iz Laktaša zbog krivičnog djela zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje.
22.11.2023. u 14:53
get url
text

VEZANI TEKST - Ubio se mladić iz Laktaša kojeg su ismijavali jer je tražio posao

Prema navodima optužnice, on je 26. oktobra prošle godine, na benzinskoj pumpi u Laktašima, a nakon što se 22- godišnji Mladen Dulić interesovao kod optuženog, koji je radnik benzinske pumpe za posao, svjestan da je oštećeni mlađa osoba, bez životnog iskustva i osoba sniženih intelektualnih sposobnosti, ponudio običan list papira uvjeravajući ga da popunjava prijavu za posao.

Zatim je uključio kameru na svom mobilnom telefonu kako bi zabilježio cijeli tok popunjavanja navodne prijave za posao, te mu postavljao pitanja koja nisu u vezi s poslom s ciljem ismijavanja, te prema oštećenom postupao na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojansvo.

- Nakon što je sačinio takav snimak on ga je, sa ciljem ismijavanja oštećenog, proslijedio putem aplikacije Viber svojim radnim kolegama, svjestan da će na takav način povrijediti dostojanstvo oštećenog što je i htio i da će takav snimak dospijeti do šire javnosti pa i do oštećenog, na šta je pristao.

VEZANI TEKST - Tužilaštvo detaljno o slučaju Mladena Dulića i šta (ni)je uradila policija

Kada je oštećeni od svojih poznanika saznao da je navedeni snimak objavljen na društvenim mrežama doživio je veliku duševnu bol zbog povrede ličnosti i narušavanja dostojanstva, usljed čega je 28. oktobra oduzeo sebi život u pomoćnom objektu kuće - navedeno je u optužnici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.