open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo istražuje
Pozadina nesreće u Donjoj Višći: Samir Džinić automobilom usmrtio svoju strinu Rabiju
Semirov otac Zijad Džinić kaže da je u dva navrata prijavljivao prijetnje koje je njegovoj ženi upućivao njegov brat Nijaz, otac osumnjičenog Samira
18.10.2019. u 10:29
get url
text
Mjesto nesreće u Donjoj Višći i nastradala Rabija Džinić
Mjesto nesreće u Donjoj Višći i nastradala Rabija Džinić

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona još istražuje sve okolnosti saobraćajne nesreće koja se u ponedjeljak dogodila u Donjoj Višći kod Živinica, potvrđeno je za Faktor. Policija je u prvi mah saopćila da se radi o saobraćajnoj nesreći sa smrtnih ishodom, međutim porodica stradale žene tvrdi da tu ima i nešto više.

Nesreća u kojoj je povrijeđena Rabija Džinić dogodila se u 17.15 sati, a žena je potom prebačena na Odjeljenje reanimacije i traumatologije UKC-a Tuzla gdje je oko 20 sati konstatovana smrt. Osumnjčeni za izazivanje nereće je Samir Džinić (23).

- Osumnjičeni je otišao s mjesta nesreće, a automobil je ostavio u kanalu pored puta. Nakon toga napustio je našu zemlju, ali se vratio i predao pripadnicima Granične policije u Orašju. Za sada ga se tereti za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći unesrećenom - rekao je za Faktor Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva TK.

Sin nastradale Rabije, Semir Džinić, za Faktor kaže da je njegovoj majci prijetila porodica počinitelja Samira Džinića. Oni su i rodbinski vezani, jer su Semir i Samir amidžići, odnosno Rabija je osumnjičenom Samiru strina.

- Mi smatramo da to nije bila slučajnost, jer je od članova te porodice mojoj majci prijećeno smrću više puta. Mi smo bili u svađi i nismo komunicirali. Moja majka je bila srčani bolesnik i doktori su joj preporučili šetnju. Svaku večer je tu šetala sa svojom prijateljicom. Njena prijateljica je u subotu otišla u Njemačku, a nesreća se dogodila u ponedjeljak, kada je majka bila sama - priča Semir Džinić.

{$galerijaFotografija}

On ističe da su nesuglasice između članova porodice nastale prije 15 godina, ali da on, njegova majka, otac i sestre nisu reagirali, samo su tražili zaštitu od policije.

- Policiji smo prijavili naše sumnje i želimo da pravda pobijedi - zaključio je Semir.

Semirov otac Zijad Džinić kaže da je u dva navrata prijavljivao prijetnje koje je njegovoj ženi upućivao njegov brat Nijaz, otac osumnjičenog Samira.

- Jednom je u mom prisustvu rekao ženi ubit ćemo te kad-tad. Tražio sam zaštitu, ali evo šta se desilo. Kada su mi javili o nesreći bio sam na poslu, mislio sam da ne mogu biti teške povrede, jer je to makadamski put do dvije kuće gdje se može voziti pet ili deset kilometara na sat - kaže Zijad.

U Tužilaštvu navode da je tužilac dobio skicu događaja, izjave više svjedoka, a ispituju se i navodi koje je iznijela porodica nastradale.

nesreca-donja-visca (1).jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.