open-navfaktor-logo
search
Kupuju dionice
Poznati bh. poduzetnik uskoro preuzima Livnicu Visoko
Kompanija Wood Team d.o.o. Ilijaš preuzela je manjinski paket dionice Livnice Visoko i najavila ponudu za ostale dionice, potvrdio je za Faktor vlasnik kompanije Adnan Smailbegović, poznati bh. poduzetnik i predsjednik Udruženja poslodavaca Federacije BiH.
10.05.2023. u 11:35
get url
text

Wood Team je od 4. do 5. maja 2023. godine putem Sarajevske berze kupio dionice Livnice Visoko, tačnije 83.549 redovnih dionica po cijeni u rasponu od 2,45 do 2,50 maraka po dionici. Kompanija je objavila da posjeduje 83.549 dionica što čini 38,3 posto redovnih dionica Livnice d.d. Visoko i da će u zakonski propisanom roku objaviti ponudu za preuzimanje preostalih 134.266 redovnih dionica, što čini oko 61,7 posto dionica.

- To je stara Livnica u Visokom koja simbolično nešto radi, skoro i da ne radi. Naša firma je kupila paket dionica i sada ćemo raspisati tender u skladu sa zakonom za kupovinu preostalog dijela dionica. Moja firma još nije većinski vlasnik Livnice Visoko, ali posjedujemo najviše dionica. Nadamo se da će biti još zainteresovanih koji posjeduju dionice Livnice da ih prodaju. Naravno da ćemo nastaviti sa poslom u Livnici, a šta i kako ćemo raditi, tek ćemo vidjeti kada uđemo u ovu firmu, ali rano je još govoriti o tome – kazao je Smailbegović.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.