open-navfaktor-logo
search
Nema krivičnog djela
Preliminarni rezultati istrage: Sestre iz Mostara umrle prirodnom smrću
Sestre Vera (61) i Ranka (63) G. iz Mostara, koje su sinoć pronađene mrtve u stanu u ulici Mile Budaka u ovom gradu, najvjerovatnije su preminule prirodnom smrću, preliminarno je utvrđeno nakon što su policija i dežurni kantonalni tužilac Zekerijah Sinanović obavili potrebne uviđajne i istražne radnje.
30.11.2020. u 16:48
get url
text

Kako nam je potvrdio tužilac Sinanović, prilikom vanjskog pregleda tijela, koji je u stanu obavio ljekar mrtvozornik, na tijelima nisu pronađene nikakve mehaničke povrede, niti tragovi koji bi ukazivali na eventualnu nasilnu smrt. Obje žene su pronađene u ležećem položaju u krevetima, u dvije sobe u stanu.

Danas tokom dana je u mrtvačnici urađen i nešto detaljniji pregled tijela, kojim također nije pronađeno ništa sumnjivo.

VEZANI TEKST - U stanu u Mostaru pronađena tijela dvije sestre

Prilikom uviđaja nisu pronađeni tragovi nasilnog ulaska, kao ni premetačine, koji bi ukazivali na eventualno počinjenje krivičnog djela. Štaviše, prilikom uviđaja, u stanu je pronađena fascikla u kojoj se nalazilo pet novčanica sa 100 KM, koje nisu dirane, a na stolu je također nađena određena suma novca, kao i račun iz trgovine od prije oko mjesec dana, kada se sumnja da je otprilike i nastupila smrt sestara.

Policija i tužilac su također došli do saznanja da je jedna od sestara bila teži psihički bolesnik, te da godinama nije izlazila iz stana. O njoj se brinula njena sestra.

Pretpostavlja se da je najvjerovatnije najprije preminula zdravija sestra, a da je druga, zbog nemogućnosti da se brine sama o sebi, preminula nakon nje.

S obzirom na sveukupnost dosad prikupljenih saznanja, tužilac, kako nam je potvrdio, nije zatražio obdukciju.

Ukoliko bi se u međuvremenu ukazali određeni tragovi ili saznanja koji bi iziskivali detaljniju istragu ona će biti provedena ili će se donijeti naredba o nesprovođenju istrage u ovom slučaju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.