open-navfaktor-logo
search
U 78. godini
Preminula majka Melanije Trump, bivše prve dame SAD-a
Preminula je Amalija Knavs, majka bivše prve dame SAD-a Melanije Trump, objavila je njena kćerka na društvenoj mreži X. Amalija Knavs preminula je u 78. godini.
10.01.2024. u 07:55
get url
text

- Amalija Knavs bila je snažna žena koja se uvijek držala graciozno, toplo i dostojanstveno. Bila je potpuno posvećena suprugu, kćerkama, unuku i zetu. Neizmjerno će nam nedostajati i nastavit ćemo poštovati i voljeti njeno nasljeđe - napisala je bivša prva dama SAD-a.

 

Savjetnik za kampanju bivšeg predsjednika Donalda Trump potvrdio je za CNN smrt Amalije Knavs.

Porodica Melanije Trump je iz Slovenije, a Amalija je bila iz Slovenije i bila je tekstilni radnik.

Ona i njen suprug Viktor živjeli su u Americi i često su viđani u Washingtonu nakon što je njihov zet postao predsjednik 2017. godine.

Par u penziji održavao je redovne kontakte sa porodicom Trump dok je Donald Trump bio predsjednik SAD-a, često putujući sa njima.

Od 2016. Knavs je posjedovao kuću u Sevnici, mirnom industrijskom gradiću od 5.000 stanovnika smještenom u bujnoj dolini s drvoredom na obalama rijeke Save u centralnoj Sloveniji, gdje je Melania Trump pohađala osnovnu školu. No otkako im se 2006. rodio unuk Barron Trump, većinu su vremena provodili u New Yorku, ispričale su komšije poznate porodice.

Roditelji Melanije Trump američki državljani postali su 2018. godine dobivši državljanstvo kontroverznim sponzorstvom svoje kćerke - kategorija viza koju je Trumpova administracija nastojala ukinuti.

Donald Trump je oštro kritizirao porodičnu migraciju, redovno je nazivajući "lančanom migracijom".

Melania Trump, koja je i sama postala američka državljanka 2006. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.