open-navfaktor-logo
search
Akcija Sky
Pretresi u Stocu, Kiseljaku i Trebinju: Nađene stotine kilograma droge, uhapšeno šest osoba
Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) od jutros na širem području BiH provode operativnu akciju kodnog naziva "Sky".
10.03.2020. u 11:15
get url
text

Kako nam je potvrđeno iz SIPA-e u sklopu akcije uhapšeno je šest osoba, četiri državljanina BiH i dvojica državljana Hrvatske.

U toku su pretresi na četiri lokacije, dvije u Stocu i po jedna u Trebinju i Kiseljaku.

- Osobe lišene slobode sumnjiče se za krivična djela organizovani kriminal u vezi s neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga. Sumnjiče se da su opojnu drogu krijumčarili iz Albanije i Crne Gore, preko Bosne i Hercegovine na teritoriju Hrvatske, te dalje na područje zemalja Evropske unije. Radi se o višemjesečnoj istrazi tokom koje je zadokumentovan promet oko sedam tona opojne droge - kazao je portparol SIPA-e Luka Miladinović.

U dosadašnjem dijelu akcije pronađena je i oduzeta veća količina opojne droge kanabis, tri kriptovana telefona, više mobitela, više stotina hiljada eura, kao i drugi predmeti koji se dovode u vezu s ovim krivičnim djelima.

Pretresi se rade po nalogu Tužilaštva i Suda BiH, a SIPA-i su na četiri lokacije asistirali pripadnici MUP-a HNK, MUP-a SBK i Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.