open-navfaktor-logo
search
Nakon nestanka aviona
Procurio transkript: "Gospođo, srušio se vojni avion, ja sam pilot, morate mi poslati ljekarsku pomoć"
Prije nekoliko dana američki borbeni avion nestao je iznad Južne Karoline, nakon što se pilot katapultirao.
23.09.2023. u 14:54
get url
text

Vojni pilot sigurno se evakuirao iz aviona F-35B Lightning II iznad Sjevernog Charlestona u nedjelju popodne nakon problema tokom leta, a sada je otkrivena i četverominutna snimka koja bilježi bizarne okolnosti tog kataputiranja, prenosi Jutarnji list pozivajući se na AP.  

Na snimci, koju možete poslušati ovdje, mogu se čuti tri neidentificirane osobe, a okolnosti su poprilično bizarne.

Naime, jedna od osoba je stanovnik Sjevernog Charlestona koji mirno objašnjava da mu je pilot upravo padobranom skočio u dvorište, zatim je tu pilot koji ne zna što se dogodilo s njegovim borbenim avionom, dok je treća osoba zbunjena žena dispečer koja sve to pokušava shvatiti.

- Imamo pilota u kući i pretpostavljam da je sletio u moje dvorište. Pokušavamo dogovoriti da hitna pomoć dođe do kuće, molim vas - govori vlasnik kuće u čije je dvorište pilot sletio.

Vlasnik kuće rekao je da je pilot izgledao dobro kad ga je zatekao u dvorištu.

- Gospođo, srušio se vojni avion. Ja sam pilot. Morate mi poslati ljekarsku pomoć. Nisam siguran gdje mi je avion, negdje se srušio. Ja sam se katapultirao - govori muškarac ženi dispečeru.

Borbeni avion, za koji je Marine Corps rekao da je bio na visini od samo oko 300 metara, nastavio je letjeti 100 kilometara dok se nije srušio u ruralnom području u blizini Indiantowna.

Trebalo je više od jednog dana da se locira olupina.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.