open-navfaktor-logo
search
Hapšenje u SBK
Provaljivali na benzinske pumpe: Dvojac s Ilidže dolijao u Kaćunima
Policija Srednjobosanskog kantona uhapsila je tokom prethodne noći 20-godišnjeg Mesuda O. i pet godina starijeg Kerima A., obojica nastanjena na području ilidže, a zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa više krivičnih djela na području tog kantona.
10.12.2020. u 17:22
get url
text

Akciji hapšenja prethodile su pojačane planske aktivnosti policije u borbi protiv imovinskih delikata na ovom području, a nakon učestalih provala na benzinskim pumpama.

Kuriozitet je da su na meti provalnika svako malo bile benzinske pumpe firme "Hifa Petrol".

Zbog toga su u MUP-u SBK, na nivou Uprave policije, formirali posebne timove sačinjene od pripadnika Jedinice za specijalističku podršku, Sektora krim-policije MUP-a SBK i nadležnih policijskih stanica.

Tako su, nakon što se sinoć oko sat iza ponoći aktivirao alarm na benzinskoj pumpi u Kaćunima, a u koju je provaljeno razbijanjem stakla na ulaznim vratima, na mjesto događaja odmah izašli specijalci Jedinice za podršku i pripadnici PS Busovača.

Efikasnom reakcijom policije, ubrzo su pronađeni i uhapšeni osumnjičeni kod kojih su nađeni predmeti koji se dovode u vezu sa provalom na pumpu.

- Protiv uhapšenih, za koje postoje indicije da su učestvovali u više krivičnih djela počinjenih na našem području slijedi poduzimanje zakonom propisanih mjera i radnji - kažu u MUP-u SBK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.