open-navfaktor-logo
search
Portugal
Rodila se beba bez lica, ginekolog koji je pratio trudnoću pod istragom
Klinika u kojoj se Rodrigo rodio pokrenula je i internu istragu, a roditelji su dječaka odveli u drugu bolnicu, "nadajući se čudu"
24.10.2019. u 14:05
get url
text

Tragičan slučaj početkom je ovog mjeseca šokirao Portugal. Naime, Portugalka javnosti poznata tek kao Marlene rodila je Rodriga, sinčića s teškim urođenim abnormalnostima. Naime, on nema ni oči, ni nos, a dio lubanje mu se nikad nije razvio. 

Ono što je problematično u cijelom slučaju, piše portugalski tabloid Correio da Manhã, jeste to da je majka nekoliko puta prošla sva moguća ispitivanja i snimanja i svi su je uvjeravali da će roditi zdravo dijete. No, nažalost, Rodrigo je rođen s takvim urođenim abnormalnostima da je svaki novi dan koji proživi pravo čudo.

Tri ekografije Marlene je obavila u klinici Ecosado, a dodatnu 5D ekografiju u jednoj drugoj klinici. Tamo su joj rekli da bi dijete moglo biti rođeno s malformacijama, no liječnik u Ecosadu ju je i dalje uvjeravao da je sve ok. 

O koliko se teškim abnormalnostima radi, Rodrigovi su roditelji postali svjesni tek kad su im to po porođaju objasnili ljekari koji su im napomenuli da će beba vjerojatno poživjeti tek nekoliko dana. 

Prema najnovijim informacijama, dječak je bio živ i desetak dana nakon porođaja, a njegovi su roditelji protiv ljekara uložili tužbu zbog "grube nepažnje'". 

Ono što je dodatno zgrozilo javnost je činjenica da su protiv istog ljekara podignute već četiri tužbe, a 2011. godine mu se, pišu portugalski mediji, dogodila ista situacija kao i s malim Rodrigom. 

Klinika u kojoj se Rodrigo rodio pokrenula je i internu istragu, a roditelji su dječaka odveli u drugu bolnicu, "nadajući se čudu".  

 Neuropedijatri su im pak rekli da nade za dječaka jednostavno nema. Osim činjenice da je rođen bez očiju, nosa i dijela lubanje, dječak je rođen i s teškim oštećenjima mozga. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.