open-navfaktor-logo
search
Ima i povrijeđenih
Sedmero ubijenih u napadu u Hamburgu
Sedam osoba je poginulo, a najmanje osam povrijeđeno, od kojih nekoliko teško, u pucnjavi u njemačkom gradu Hamburgu, javljaju svjetski mediji.
10.03.2023. u 07:57
get url
text

Pucnjava se dogodila sinoć oko 21 sat u Dvorani Kraljevstva Jehovinih svjedoka u hamburškoj četvrti Gros Borstel.

- Svi mrtvi imaju povrede od vatrenog oružja - izjavio je glasnogovornik policije ali nije potvrdio tačan broj žrtava. Mediji prenose da je najmanje sedmero mrtvih i da ima više ranjenih - prenosi DW. 

Policija je o napadu obaviještena oko 21:15 sati i vrlo brzo je bila na mjestu događaja jer su "slučajno bili vrlo, vrlo blizu", rekao je glasnogovornik.

Nakon što su stigli na mjesto zločina i u prizemlju zatekli ljude s očiglednim povredama od vatrenog oružja, čuli su pucanj s gornjeg sprata i na katu su pronašli smrtno ranjenu osobu.

- Taj je možda bio počinitelj - rekao je glasnogovornik i ujedno dodao kako nema naznaka da je taj čovjek bio u bijegu. Vjerovatno je da je počinitelj bio ili u zgradi ili među mrtvima, naveo je predstavnik policije i dodao da policija nije morala upotrijebiti vatreno oružje.

- Prema trenutnom stanju stvari, pretpostavljamo da se radilo o jednom počinitelju - objavila je nešto kasnije hamburška policija na Twitteru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.