open-navfaktor-logo
search
Haos u Njemačkoj
Snježna oluja zatvorila aerodrom u Minhenu, ljudi skijaju ulicama
Na aerodromu u Minhenu u subotu su otkazani svi letovi nakon što je zimsko nevrijeme zahvatilo južnu Njemačku i dijelove Austrije i Švicarske, što je uticalo na putovanja širom područja.
02.12.2023. u 12:22
get url
text

Nakon što je prvobitno najavljena obustava vazdušnog saobraćaja do subote u podne, aerodrom je kasnije najavio da će letovi biti otkazani do šest sati ujutro u nedjelju. Ostali aerodromi u regionu, uključujući i Cirih u Švajcarskoj, najavili kašnjenja i otkazivanja zbog vremenskih prilika.

Njemačka nacionalna željeznica saopćila je da su zaustavljeni vozovi do i od centralne stanice u Minhenu, savjetujući putnike da odgode ili preusmjere svoja putovanja. Novinska agencija dpa objavila je da su putnici u Minhenu i obližnjem gradu Ulmu proveli petak večer u vozovima zbog zastoja.

Zvaničnici njemačke Bundeslige objavili su da je otkazana fudbalska utakmica između minhenskog Bayerna i Union Berlina, zakazana za subotu popodne u Minhenu.

Vrijeme je izazvalo nesreće i incidente širom područja. Policija u Donjoj Bavarskoj, regiji sjeverozapadno od Minhena, objavila je da je odgovorila na 350 incidenata povezanih sa snijegom i ledom od petka naveče do subote ujutru, pri čemu je bilo i povrijeđenih osoba.

U Austriji i Švajcarskoj, nove snježne padavine navele su zvaničnike da podignu uzbunu zbog opasnosti od lavina. Pokrajine Tirol i Vorarlberg u zapadnoj Austriji podigle su svoja upozorenja o lavinama na drugi najviši nivo nakon što je tokom noći palo do 50 centimetara snijega.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.