open-navfaktor-logo
search
Švedska u šoku
Stravičan zločin: Silovali dvojicu dječaka, pa ih žive zakopali na groblju
Policija u Švedskoj uhapsila je dvojicu mladića starosti 18 i 21 godinu, zbog sumnje da su oteli, silovali i dvojicu dječaka žive zakopali u na groblju u općini Solna kraj Štokholma. 
01.09.2020. u 09:03
get url
text

Stravičan zločin dogodio se prije 10 dana, a dječake je spasio slučajni prolaznik koji ih je ugledao kako goli tumaraju grobljem.

Prema navodima švedskih medija, dječaci su oteti u subotu 22. augusta i dovedeni na groblje u Solnu. Tu su se osumnjičeni nad njima iživljavali satima. Na smjenu su ih silovali i tukli, a u ranim jutarnjim satima su ih žive zakopali i pobjegli sa dragocjenostima koje su pronašli kod mališana.

Jedan od dječaka je uspio da se izbavi iz rake i otkopa drugog mališana. Potom su obojica goli i krvavi naletjeli na prvog prolaznika i u suzama tražili pomoć.

Ubrzo je policija uhapsila dvojicu mladića, koji su im od ranije poznati zbog brojnih krivičnih djela. Mlađi je bio hapšen zbog krađe, a stariji osuđen zbog pokušaja ubistva. On je u trenutku izvršenja novog zločina trebalo da bude u zatvoru na izdržavanju kazne, ali policija nije uspjela da ga sprovede u zatvor jer je bio u bjekstvu.

Nije poznato koliko godina imaju zlostavljani dječaci, kao ni motiv napada.

Pojedini mediji su pisali da su dječaci nasumično odabrane žrtve, te da su osumnjičeni pokušali da ih namame da kupe drogu, a kada su dječaci to odbili, iz bijesa su ih oteli i doveli na groblje gdje su se na njima iživljavali više od 10 sati.

Na kraju su izmučene dječake tjerali da legnu u iskopane rake i krenuli da ih zatrpavaju zemljom.

Obojica privedenih negiraju zločine koje im se stavljaju na teret, ali prema nezvaničnim saznanjima, kod jednog od njih pronađene su stvari dječaka.

Dječacima je pružena ljekarska pomoć, a nadležni kažu da su u cijeli slučaj uključeni i najstručniji psiholozi koji bi trebalo da pomognu dječacima da se izbore sa traumama koje su preživjeli.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.