open-navfaktor-logo
search
Timsko vještačenje
Sudu dostavljen nalaz iz Banje Luke, hoće li razjasniti kako je stradao Dženan Memić
Ifet Feraget, koji zastupa porodicu Memić, ranije je kazao kako ne očekuje ništa od nalaza vještačenja, te da je to "dokaz koji je suvišan"
28.10.2019. u 12:38
get url
text

Kantonalnom sudu u Sarajevu dostavljen je nalaz timskog vještačenja, koje je rađeno u Banjoj Luci, a bit će prezentiran u Kantonalnom sudu u Sarajevu u postupku protiv Ljube i Bekrije Seferovića, kojima se sudi da su skrivili, odnosno prikrili saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao Dženan Memić. 

Informaciju je za Faktor potvrdila glasnogovornica Suda Amra Kovačević. 

Riječ je o timskom saobraćajnom vještačenju u koje je uključen i vještak medicinske struke, a nakon što su, kao što je poznato, vještaci saobraćajne struke koje su angažirali Tužilaštvo KS i odbrana optuženih u prvostepenom postupku došli do potpuno suprotnih rezultata.

Stoga je Vrhovni sud FBiH naložio novo, nezavisno vještačenje nakon što je ukinuo presudu Kantonalnog suda kojom su Seferovići oslobođeni od optužbe. 

Novo vještačenje radio je tim vještaka iz Centra za vještačenje i procjenjivanje Zenit iz Banje Luke, a najvjerovatnije će biti prezentiran na sljedećem ročištu koje je zakazano za 15. novembar. 

Nalaz je trebao biti razmatran na ročištu koje je održano 28. oktobra, ali je tada sudija Igor Todorović obavijestio javnost da nalaz još nije stigao. 

Ifet Feraget, koji zastupa porodicu Memić, tada je kazao kako ne očekuje ništa od nalaza vještačenja, te da je to "dokaz koji je suvišan".

- Ovdje je više nego jasno da se ne radi o saobraćajnoj nesreći i kako god i ko god vještačio i koliko god puta se vještačilo, ovaj postupak će se završiti oslobađajućom presudom - kazao je tada Feraget.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.