open-navfaktor-logo
search
Istraga u toku
Sukob zbog duga: Poduzetnik iz Neuma osumnjičen za otmicu vijećnika pušten na slobodu
Gabrijel Lovrić iz Neuma, čija je porodica vlasnik jednog pozantog privrednog objekta, pušten je na slobodu nakon što je bio uhapšen zbog prijave da je oteo Ivana Stankovića, vijećnika Hrvatske kršćanske demokratske stranke u Općinskom vijeću Neum. 
09.06.2022. u 14:07
get url
text

Lovrić je, prema pričama stanovnika Neuma, Stankovića navodno oteo ispred njegove kuće i odvezao ga u prostorije porodične firme.

Razlog ovog sukoba je nevraćanje posuđenog novca.

Kako nam je rečeno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, policija u Neumu je u utorak oko 20 sati uhapsila osobu inicijala G. L. nakon što im je I. S. prijavio da je bio otet.

- Nakon kriminalističke obrade, osoba G. L. je puštena na slobodu i dalje se radi na predmetu – rekao je za Faktor glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

Sa cijelim slučajem je upoznato i nadležno Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona, a njihova glasnogovornica Ana Rajič je istaknula da se, prema do sada prikupljenim informacijama, radi o sukobu zbog neizmirenog dugovanja.

- O predmetnom događaju je obaviješten dežurni tužilac. Prema do sada prikupljenim informacijama u konkretnom slučaju radi se o sukobu zbog neizmirenog dugovanja. Postoji sumnja da je oštećeni I. S. duže vremensko razdoblje osumnjičenom dugovao određenu sumu novca, koju mu on nije vraćao. Osumnjičeni je pokušao po dokazima kojim raspolažemo prinudnim putem da ga opomene da mu vrati dug, pa je navodno upotrebljavao prijetnju i prinudu, a kako i na koji način je to vršeno, bit će poznato nakon provedene istrage. Također, o kojem krivičnom djelu se radi definirat će se tokom istrage. Napominjemo da pod nadzorom dežurnog tužioca, Policijska uprava Čapljina i policijska stanica Neum provode sve neophodne istražne radnje na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja – rekla je Rajič.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.