open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo SBK
Sumnjive okolnosti smrti: Identitet muškarca stradalog u ćumurani još nije zvanično poznat
Identitet muškarca čije tijelo je krajem augusta pronađeno u ćumurani u mjestu Crnički Kamenik kod Kreševa, još nije zvanično utvrđen. 
08.10.2021. u 15:06
get url
text

Ova informacija za Faktor potvrđena je iz Tužilaštva Srednjobosanskog kantona. 

- Zvršena je obdukcija NN osobe kojom je utvrđeno da je smrt nastupila usljed izloženosti velikoj koncentraciji ugljen monoksida. U cilju utvrđivanja identiteta i uzroka smrti nastradalog NN lica, naređeno je DNK vještačenje, međutim nalaz vještačenje još uvijek nije dostavljen Tužilaštvu - istakli su iz te pravosudne institucije.

Tijelo muškarca pronađeno je 29. augusta u ćumurani, u kojoj se proizvodi ugalj, a okolnosti njegove smrti još nisu razjašnjenje. Nekoliko je verzija događaja, a prema jednoj od njih, navodno je tog dana kada je stradao muškarac prijavljeno da je ćumurana otvorena, ali mještani sa kojima smo razgovali nisu mogli precizirati kome je prijava upućena.

- Neko je otišao i zatvorio ćumuranu ne sumnjajući da je čovjek unutra, zalijepio je i otišao. Onda su ponovo došli i našli auto stradalog, te se osjetio i miris spaljenog mesa, pa je to sve policiji prijavljeno – kazao nam je ranije jedan od mještana koji nije želio da mu objavljujemo ime.

Prema drugoj verziji, neko je muškarca namjerno gurnuo u ćumuranu. 

Pitali smo u Tužilaštvu SBK u kojoj je fazi istraga u ovom slučaju i da li je on okarakterisan kao krivično djelo, te ima li osmnjičenih osoba, međutim, konkretan odgovor nismo dobili.

- Poduzimaju se i druge zakonom predviđene mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti stradanja NN osobe - kazali su iz Tužilaštva SBK.

Prema nezvaničnim informacijama, stradao je 31-godišnji Eldin F., budući da je njegovo vozilo pronađeno u blizini ćumurane, ali i drugi tragovi koji ukazuju na to da se radi o toj osobi. Kako nezvanično saznajemo, tijelo stradalog muškarca bilo je potpuno ugljenisano, a da bi njegove ostatke izvadili navodno se ćumurana morala srušiti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.