open-navfaktor-logo
search
Nakon pretresa
U Gračanici uhapšena grupa koja se sumnjiči za otmicu, jedan osumnjičeni je u bjekstvu
Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Tuzlanskog kantona, u saradnji s policajcima iz Odjeljenja kriminalističke policije Gračanica i Jedinice za specijalnu podršku MUP-a TK, 21. februara 2023. godine izvršili pretrese na četiri lokacije na području Gračanice, nakon kojih su uhapšene četiri osobe, a za jednom je raspisana potraga.
24.02.2023. u 15:36
get url
text

Nezvanično saznajemo da se uhapšeni sumnjiče za otmicu jedne osobe, koju su su nakon toga zlostavljali.

- Prilikom pretresa su pronađeni određeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela. Nakon pretresa, slobode su lišene četiri osobe, tri punoljetne i jedan stariji maloljetnik, dok je jedna osoba u bjekstvu i za njom je raspisana operativna potraga. Svi uhapšeni su iz Gračanice - saopćeno je iz Uprave policije MUP-a TK.

Iz Uprave policije dodaju da su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela protivpravno lišenje slobode u sticaju sa krivičnim djelima nasilničko ponašanje i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

- Osobe lišene slobode su, uz izvještaj, nakon kriminalističke obrade, predate Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje - naveli su iz MUP-a TK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.