open-navfaktor-logo
search
Bosanska Otoka
U potragu za tijelom trenera Adnana Fajića uključeni ronioci, nekoliko je mogućih lokacija
Pripadnici Kanu kluba Kormoran iz Bosanske Otoke i Jedinice za specijalnu podršku MUP-a Unsko-sanskog kantona danas su nastavili potragu za tijelom pomoćnog trenera "Sloge" Adnana Fajića. Uključeni su i ronilački timovi, a potraga će biti nastavljena i narednih dana.
13.11.2023. u 15:17
get url
text
Potraga u Uni
Potraga u Uni

- Danas smo ponovo na terenu bili u Bosanskoj Otoci, nažalost bez rezultata. Danas su radila dva tima, naša služba i jedinica za podršku USK. Ronilački tim također je radio, ali uz loše uvjete i vidljivost nije moguće pojačati intenzitet ljudi pod vodom. Čim prvi uvjeti dozvole u narednim danima potraga će biti i pod vodom na mogućim lokacijama. Kao i sa lociranjem auta koje je bilo uspješno, postoji nekoliko lokacija i za ronjenje čim uslovi dozvole - naveli su iz Kanu kluba Kormoran.

I Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK, kazao nam je da su radile ronilačke ekipe, da su uvjeti loši i rijeka je visoka, te da će potraga biti nastavljena.

Fudbaleri NK "Sloga" iz Bosanske Otoke, njih pet, doživjelo je prije dvije noći tešku saobraćajnu nesreću kada je vozilo sletjelo pored mosta u rijeku Unu. Trojica su se uspjela spasiti, ali su nažalost u vodi ostali kapiten Sloge Nedžad Mujagić - Džoni i Adnan Fajić, pomoći trener i nekadašnji igrač Sloge. Iz rijeke je izvučeno vozilo u kojem se nalazilo tijelo poginulog kapitena Nedžada Mujagića Džonija. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.