open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno
U Sarajevu uhapšen Luka Čokara koji je napao i opljačkao župnika u Kaknju
Sarajevska policija sinoć je u 21.25 sati uhapsila Luku Čokaru (2001) iz Kaknja za kojim je bila raspisana potraga MUP-a Zeničko-dobojskog kantona zbog razbojništva i napada na Žarka Vujicu, župnika crkve Sv. Petra i Pavla u Kaknju, koji se dogodio 2. septembra, potvrdio je za Faktor glasnogovornik MUP-a ZDK Elvedin Fišek.
30.09.2023. u 10:26
get url
text

Nakon hapšenja Čokara je predat službenicima MUP-a ZDK.

- Nakon kriminalističke obrade on će uz izvještaj biti predat tužilaštvu - rekao je Fišek.

VEZANI TEKST - Policija raspisala potragu za osumnjičenim za napad na župnika u Kaknju, našli ukradeni novac i dukate

Kako je ranije saopćio MUP ZDK, policija je prije dva dana u pretresu stambenih objekata i vozila koje koristi Čokara na području Sarajeva pronašla dio predmeta koji najvjerovatnije potječu iz razbojništva nad župnikom crkve u Kaknju. Pronađen je određeni iznos novca, kao i nakit i dukati te kutija sa napisom "Vlasništvo Župe Kakanj".

Budući da prilikom pretresa stambenog objekta nije zatečen osumnjičeni Čokara, za njim je bila raspisana operativna potraga.

Podsjetimo, Policijskoj stanici u Kaknju 2. septembra u 21:05 sati prijavljeno je razbojništvo počinjeno na štetu župnika crkve Svetog Petra i Pavla, u ulici Mehmeda Skopljaka, općina Kakanj. Počinilac je od župnika, uz prijetnju nožem, otuđio određeni iznos novca i zlatni nakit-dukate.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.