open-navfaktor-logo
search
Vrhovni sud FBiH
Ubio djevojku u Sarajevu: Edvin Avdić pravosnažno osuđen na 14 godina i dva mjeseca
Edvin Avdić (28) iz Goražda, koji je optuženi da je u sarajevskom naselju Stup prije tri godine iz pištolja ubio svoju djevojku Sumejju Dedović (25), pravosnažno je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 14 godina i dva mjeseca, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. 
18.08.2022. u 10:10
get url
text

VEZANI TEKST - Ubio djevojku pucajući joj u glavu: Avdić prvostepeno osuđen na 14 godina i 11 mjeseci zatvora

Presudu je donio Vrhovni sud Federacije BiH zbog krivičnih djela ubistvo, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Avdića terete da je 12. oktobra 2019. godine oko 4.40 u blizini ulaza u tržnicu Hecoprom, a nakon kraće verbalne prepirke s oštećenom S.D., iz neposredne blizine ispalio jedan hitac iz pištolja. Pogodio je djevojku u desnu stranu čela, usljed čega je i preminula.

- Prvostepenom presudom Kantonalnog suda u Sarajevu Edvin Avdić osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 14 godina i 11 mjeseci i odlukom Vrhovnog suda FBiH presuda je preinačena u odnosu na odluku o krivično-pravnoj sankciji - saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajeva.

Prilikom hapšenja kod njega je pronađena opojna droga kanabis.

Ubistvo se dogodilo u ranim jutarnjim satima, kada su, prema izjavama svjedoka, Edvin i Sumejja izašli iz kafane, nakon čega se on vratio sam, a istovremeno je neko povikao kako "ubiše djevojku".

Policija je ubrzo blokirala cijelo područje i zadržala sve koji su se zatekli na mjestu događaja.

Saslušani su svi koji su bili prisutni tokom kobnog događaja, a Avdić je uhapšen, kao i njegov prijatelj Damir Grahović (41) iz Velike Kladuše koji je pronađen u kući u kojoj su boravili, u Lepeničkoj ulici u općini Ilidža.

Utvrđeno je da on nema ništa sa ubistvom i da su ga kobne noći Sumejja i Edvin, sa kojima je prethodno bio u restoranu "Bosna", odvezli kući, a nakon toga su produžili u kafanu na Hecco pijaci.

Predat je MUP-u USK koji ga je tražio zbog droge.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.