open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Uhapšen kradljivac vozila koji je pet godina bio u bjekstvu
Iz policijskih izvora nezvanično saznajemo da su pronađeni dokumenti za koje se sumnja da su falsifikovani i da je pomoću njih prelazio granice
22.05.2019. u 09:53
get url
text

Pripadnici PU Banja Luka uhapsili su Dragoslava Tomića (49) za kojim su bile raspisane potjernice zbog izvršenih krivičnih djela teška krađa, a koji se dovodi i u vezu sa krađama vozila na području Banje Luke.

Tomić se sumnjiči da je od februara do maja 2019. godine, uz pomoć podesnog alata i specijalnih uređaja za dekodiranje i stavljanje u pogon, ukrao tri vozila, pričinivši materijalnu štetu preko 65.000 КM.

Na osnovu naredbe nadležnog suda, pretresene su dvije lokacije, kuće, pomoćni objekti i vozila koje koristi osumnjičeni u Mrkonjić Gradu.

- Pronađena su i oduzeta sredstva pogodna za izvršenje krivičnih djela i predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Jedno od otuđenih vozila je pronađeno, a rad na pronalasku ostalih i eventualne povezanosti drugih lica u vezi sa izvršenjem krivičnih djela je u toku - saopćeno je iz policije.

Osumnjičeni je predat u nadležnost Okružnom centru sudske policije Banja Luka.

Saznajemo da za njim postoje tri centralne potjernice od Osnovnog suda Banja Luka, među kojima i za izdržavanje zatvorske kazne. Bio je u bjekstvu pet godina.

Iz policijskih izvora nezvanično saznajemo da su pronađeni dokumenti za koje se sumnja da su falsifikovani i da je pomoću njih prelazio granice.

Ranije je hapšen u akcijama u Srbiji i Njemačkoj, a za njim je aktivna centralna potjernica MUP Srbije zbog krađe vozila.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.