open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo BiH
Uhapšen na području Trebinja: Zatražen pritvor za državljanina Crne Gore zbog krijumčarenja migranta
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine predložilo je pritvor za Zorana Filipovića, državljanina Crne Gore, osumnjičenog za organiziranje grupe za krijumčarenje migranata, saopćeno je danas iz Tužilaštva BiH.
16.03.2023. u 14:12
get url
text

Filipović je uhapšen na području Trebinja. Kako je saopćeno, dežurni tužilac Tužilaštva BiH je koorodinirao aktivnosti s Graničnom policijom Bosne i Hercegovine koje su se odnosile na to hapšenje. 

- Osumnjičeni Zoran Filipović, zvani Mrvica, rođen 1979. godine u Nikšiću, državljanin Republike Crne Gore, sumnjiči se da je, u cilju stjecanja protivpravne imovinske koristi, za ugovorenu novčanu naknadu, prihvatom i prijevozom omogućio migrantu s područja Kosova ilegalni prelazak granice kao i nezakonit boravak na području BiH, a koji nije ispunjavao uvjete za zakoniti ulazak i boravak u BiH, sve s ciljem njegovog daljeg krijumčarenja prema zemljama EU-a - navedeno je u saopćenju. 

Dodaje se da je nakon ispitivanja tužilac uputio prema Sudu Bosne i Hercegovine prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog zbog opasnosti od bjekstva s obzirom na to da je strani državljanin, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze ili vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.