open-navfaktor-logo
search
Akcija Kurir
Uhapšene četiri osobe: Rasvijetljene krađe teške 25.000 KM, eksplozija i paljevina
Banjalučka policija je u protekla dva dana u akciji kodnog naziva "Kurir" identifikovala tri osobe, Z. A., P. P. i R. Š, svi iz Banje Luke, osumnjičene za teške krađe teške ukupno 25.000 KM, dok je u toku kriminalistička obrada nad Banjalučaninom R. D. koji se sumnjiči za izazivanje opšte opasnosti i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.
03.11.2022. u 14:05
get url
text

Trojci osumnjičenoj za krađe se na teret stavlja da su u period od oktobra 2021. godine do 19. septembra ove godine provaljivali u porodične kuće i stanove odakle su krali novac i zlatni nakit.

- Materijalana šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 25.000 КM - saopćeno je danas iz PU Banja Luka.

Također, identifikovan je osumnjičeni R. D. koji se može dovesti u vezu sa izazivanjem opće opasnosti koje je izvršeno u Banjoj Luci u ulici Dubička, 29. oktobra 2019. godine, kada je u dvorište porodične kuće oštećenog bacio ručnu bombu, usljed čega su nastala oštećenja na fasadi i balkonskoj ogradi.

Sumnjiči se i da je 6. juna 2021. godine u ulici Miloša Matića izvršio krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari tako što je upotrebom zapaljive tečnosti i otvorenog plamena izazvao požar na vozilu "VW touran".

- Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka – rečeno je u PU Banja Luka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.