open-navfaktor-logo
search
PU Prijedor
Ukrao auto, krevet, prikolicu i čamac: Kod kradljivca iz Bosanskog Novog policija u kući pronašla zolju
Policijski službenici Policijske uprave Prijedor ispitali su D. K. iz Bosanskog Novog zbog postojanja osnova sumnje da je na području Bosanske Dubice i Bosanskog Novog počinio više krivičnih djela.
02.11.2023. u 12:28
get url
text

Utrđeno je da je osumnjičeni tokom juna počinio tešku krađu na način da je iz dvorišta kuće privatnog vlasništva u Bosanskom Novom ukrao neregistrovan "ford mondeo", dok je iz objekta kuće ukrao krevet. Tereti se i za krađu iz septembra kada je Bosanskoj Dubici iz dvorišta kuće ukrao prikolicu i čamac.

Pretresom stambenih prostorija u Bosanskom Novom koje koristi osumnjičeni pronađena je i oduzeta automatska puška, ručni raketni bacač – zolja i 26 metaka različitog kalibra, čime je osumnjičeni počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, saopćeno je iz PU Prijedor.

Ukradeni predmeti koji su nađeni kod osumnjičenog vraćeni su vlasnicima.

U toku je rad na kompletiranju predmeta nakon čega će se Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv D. K. dostaviti izvještaji za počinjena krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, teška krađa i krađa, saopćila je policija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.