open-navfaktor-logo
search
Ljubuški
Uloženo više od milion KM: Čović otvorio sabirno-distributivni centar u poslovnoj zoni Zvirići
Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović je u Ljubuškom, u poslovnoj zoni Zvirići, otvorio moderni novosagrađeni objekt sabirno-distributivnog centra, namijenjenog za bržu i bolju prodaju proizvedenoga povrća, odnosno prodaju bez nakupaca.
18.05.2020. u 14:31
get url
text

- Trebamo ulagati u infrastrukturu i omogućiti ljudima koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom pa i ova zadruga 'Plodovi zemlje' ovdje, ali i mnogi drugi imali uvjete koje imaju danas slični proizvođači bilo gdje u svijetu - kazao je Čović u izjavi medijima nakon otvaranja sabirno-distributivnog centra u Ljubuškom.

Grad Ljubuški u saradnji s i poljoprivrednom zadrugom "Plodovi zemlje", Vladom Zapadnohercegovačkog kantona te stranim partnerima pokrenuli su ovaj projekt te izgradili sabirno-distributivni centar u poslovnoj zoni "Zvirići". Radi se o vrijednom i moderno opremljenom objektu s hladnjačom, u koji je uloženo više od milion maraka, a koji će pomoći poljoprivrednicima u pripremi i plasmanu njihovih proizvoda, saopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

Centar će biti od iznimne pomoći za plasman ljubuškog mladog krompira koji je već prepoznat na tržištu Evropske unije koji zbog ranog sazrijevanja, nema konkurenciju. Ovaj distribucijski centar će služiti i za druge vrste povrća. Očekuje se da postane centar i za ostale grane poljoprivrede, od voćara, maslinara, pčelara, jer svima njima treba i može biti poticaj, istaknuto je danas prilikom otvaranja.

Centar bi trebao donijeti velike i važne novine u radu i poslovanju, ali i plasiranju i prodaji poljoprivrednih plodova iz Ljubuškog te drugih okolnih općina, navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.