open-navfaktor-logo
search
Odgođeno ročište
Uoči početka suđenja, optužena banjalučka inspektorica dobila temperaturu
U Okružnom sudu Banja Luka danas je trebalo da počne suđenje protiv inspektora MUP-a RS-a Nenada Grujića i Jelene Florjan zbog krivičnog djela primanje mita.
08.09.2020. u 16:45
get url
text

Međutim, odlukom sudije Branimira Jukića ročište je odgođeno, jer Florjan nije došla u sudnicu, a prema tvrdnjama njenog advokata prekjučer se u jednoj privatnoj ambulanti požalila na bol u leđima i temperaturu, te joj je preporučeno mirovanje.

Advokat Miljkan Pucar u sud je donio fotokopije medicinskog nalaza i predložio na uvid Viber prepisku sa svojom branjenicom, što je bilo dovoljno da se donese odluka o odgađanju glavnog pretresa.

Optužnicu protiv dvoje suspendovanih inspektora Odjeljenja za privredni kriminalitet PU Banja Luka, optužnicu je podiglo Tužilaštvo RS-a.

Terete se da su u februaru ove godine od direktora JU "Srednjoškolski dom" u Banjoj Luci Branislava Vidića zahtijevali novčani iznos od 30.000 KM.

- Od tog iznosa, osumnjičeni Grujić je 18. februara 2020. godine primio 20.000 KM, da u okviru svojih službenih ovlašTenja izvrše službenu radnju koju ne bi smijeli uraditi, a nakon što su duži vremenski Period preduzimali radnje u predmetu koji se po anonimnoj krivičnoj prijavi vodi protiv direktora sednjoškolskog doma. Ostatak od 10.000 KM, osumnjičenima je trebao predati nakon što tužilaštvo donese odluku povoljnu po direktora navedene ustanove - stoji u optužnici Tužilaštva RS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.