open-navfaktor-logo
search
Sjeverna Karolina
Užas u ustanovi za stare: Zaposlenice organizirale tuču osoba sa demencijom
Policija kaže da je u jednom od incidenata pacijent star 73 godine započeo tuču sa tri godine mlađim pacijentom
16.10.2019. u 08:57
get url
text

Marilyn Latish McKey (32), Tonacia Yvonne Tyson (20) i Taneshia Deshawn Jordan (26) optužene su za dogovaranje borbi između nekoliko pacijenata u ustanovi za pomoć starijim u samostalnom životu Danby House u Sjevernoj Karolini, prenosi LADBible.

Otpuštene su nakon incidenta iz juna poslije kojeg je policija započela prikupljanje dokaza.

- Kada govorite o nekome ko se ne može sam brinuti za sebe, tome morate posvetiti posebnu pažnju – kazao je poručnik Gregory Dorn za Fox 8.

Policija kaže da je u jednom od incidenata pacijent star 73 godine započeo tučnjavu sa tri godine mlađim pacijentom. Spomenute zaposlenice su stajale sa strane, ohrabrile ih na borbu i snimale tučnjavu.

Oba pacijenta boluju od demencije. U videosnimci se može čuti da jedan od njih dvojice vrišti:

"Pusti me, pomozite mi, pomozite mi, pusti me."

U odvojenom incidentu navodno je McKey gurnula istog pacijenta kojem su 73 godine u svoju sobu, dok su preostale dvije žene sve to snimile. McKey je optužena za dva pokušaja napada na osobu s posebnim potrebama, a Tyson i Jordan su optužene za po jedan takav napad. Ustanova je dala izjavu nakon hapšenja i optužbi.

- Danby House ima politiku nulte tolerancije prema lošem ponašanju usmjerenom na ljude pod našom skrbi. McKey, Tyson i Jordan su odmah dobile otkaz u junu, kada je društvena zajednica upozorena na situaciju. Službenici blisko sarađuju s policijskim odjelom Winston-Salem kroz istragu da bi se pobrinuli da pravda bude zadovoljena. Danby House je pokrenuo i dodatne treninge osoblja te puno stroži postupak zapošljavanja, na sve sadašnje i nove radnike - stoji u izjavi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.