open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo KS
Uzimali novac od stranaca da im "srede kazne": Za sarajevske policajce zatražen pritvor
Postupajući tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo predložio je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora za policijske sluzbenike MUP-a KS Edina Velagića i Munira Kamenicu osumnjičene za koruptivna krivična djela, a koji su uhapšeni jučer po nalogu KTKS u akciji kodnog naziva "Sparta".
24.01.2023. u 15:09
get url
text

VEZANI TEKST -  U akciji "Sparta" uhapšena tri sarajevska policajca zbog korupcije: Kako su uzimali novac od stranaca

- Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. Osumnjičenom Mevlisu Tatarinu predložene su mjere zabrane, i to zabrana obavljanja posla policijskog službenika, zabrana napuštanja BiH kao i mjesta prebivališta i zabranu sastajanja sa svjedocima i osumnjičenima - saopćeno je iz Tužilaštva KS. 

Akcija je izvedena jučer. Izvršeni su pretresi na više lokacija na području Kantona Sarajevo i Bosansko-podrinjskog kantona. Pretreseni su stanovi, kuće i automobili osumnjičenih.

Iz Tužilaštva KS su naveli da se uhapšeni policajci sumnjiče da su u proteklom periodu tokom obavljanja radnih zadataka na ulicama Kantona Sarajevo zaustavljali vozila sa stranim registarskim tablicama i uzimali novac od vozača bez da su im rekli da imaju mogućnost platiti 50 posto kazne u roku od osam dana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.