open-navfaktor-logo
search
Ranije negirao krivnju
Vlasnik hotela "Jablanica" priznao da je pretukao radnicu Enisu Klepo, sutra će mu biti presuđeno
Amir Džafić, vlasnik hotela ''Jablanica", optužen da je pretukao bivšu recepcionerku Enisu Klepo, priznao je danas krivnju pred Općinskim sudom u Konjicu.
27.12.2023. u 16:00
get url
text

- On je priznao sve navode iz optužnice. Postupak je danas završen. Saslušani su svjedoci i vještaci. Presuda će biti pročitana sutra u 14 sati - kazao je advokat Nermin Karalić, koji zastupa Džafića, za Radio Slobodna Evropa.

Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona je optužilo četrdesetčetverogodišnjeg vlasnika hotela "Jablanica" da je 1. augusta ove godine uhvatio rukom za majicu Enisu Klepo, odvukao je u dio hotela koji nije bio pokriven kamerama, upućivao joj, kako se navodi, "pogrdne riječi" i pretukao je.

Nakon napada je Klepo hospitalizirana u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru, gdje su joj konstatovani prelom lijeve očne šupljine, otok i krvni podljevi gornjeg i donjeg kapka na oba oka, te krvarenje ispod konjuktive lijevog oka.

Ona je prije toga Džafićevoj supruzi Ines Džafić, direktorici hotela, dala otkaz nezadovoljna uvjetima rada i tražila isplatu plaće od oko 700 KM.

Klepo je u hotelu radila u okviru projekta kojim Općina Jablanica sufinancira zapošljavanje mladih. Zbog toga je veći dio njene plaće njen poslodavac dobijao iz općinskog budžeta.

Na ročištu pred Općinskim sudom u Konjicu 27. oktobra Džafić se izjasnio da nije kriv, ali je na današnjem ročištu priznao sve i "izrazio duboko kajanje", kako je za RSE rekao njegov advokat.

Optuženi Amir Džafić se branio sa slobode jer, kako je ranije saopćeno iz Općinskog suda u Konjicu, ''nisu ispunjeni zakonski razlozi za predlaganje pritvora prema osumnjičenom''.

Nakon ovog slučaja, u Jablanici i drugim gradovima širom BiH održani su protesti podrške Enisi Klepo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.