open-navfaktor-logo
search
Pristigle tri ponude
Vlasnik sarajevskog hotela želi kupiti hotel Hrvatska u centru Baške Vode
Ministarstvo je javni poziv za prodaju hotela Hrvatska u Baškoj Vodi raspisalo sredinom septembra, po početnoj cijeni od 35,9 miliona kuna, nižoj nego u prethodnom pozivu, a ponude su se mogle podnijeti do danas
27.10.2018. u 12:58
get url
text
Petar Ćorluka
Petar Ćorluka

Tri ponude pristigle su u Ministarstvo državne imovine Republike Hrvatske za kupovinu bivšeg vojnog hotela Hrvatska u Baškoj Vodi, a najviše je ponudio Petar Ćorluka, hercegovački biznismen koji je bogatstvo stekao proizvodnjom i prodajom WC papira Violeta.

Osim što je vlasnik tog brenda, Ćorluka posjeduje i hotel u Sarajevu te makarsku kompaniju Marea Alta, koja za hotel Hrvatska nudi 46,13 miliona kuna. Međutim, za taj se hotel s dvije zvjezdice takmiči i zagrebačka kompanija Adria Coast turizam, čiji su osnivači vlasnik i predsjednik Uprave Prvog plinarskog društva (PPD) Pavao Vujnovac i najmoćniji čovjek hrvatskog rukometa Zoran Gobac, a kompaniji se pridružio i Damir Spudić, član uprave PPD-a. Kompanija Adria Coast turizam za hotel Hrvatska ponudila je 42,4 miliona kuna. Treća ponuda, u vrijednosti od 36,5 miliona kuna, pristigla je od slatinske kompanije Maros nekretnine, prenosi Jutarnji list.

Ministarstvo je javni poziv za prodaju hotela Hrvatska u Baškoj Vodi raspisalo sredinom septembra, po početnoj cijeni od 35,9 miliona kuna, nižoj nego u prethodnom pozivu, a ponude su se mogle podnijeti do danas.

Hotel je smješten u centru Baške Vode, ima 136 smještajnih jedinica, od čega 128 soba i 8 apartmana. Ukupna mu je bruto površina 12.500 kvadratnih metara, a neto površina 8.956 kvadratnih metara.

Hotel Hrvatska na Makarskoj rivijeri već se ove godine nudio na prodaju, po početnoj cijeni od gotovo 44 miliona kuna i uz garanciju od 2,1 milion kuna, na koji nije pristigla niti jedna ponuda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.