open-navfaktor-logo
search
Niskotarifni prijevoznik
Wizz Air ukida dvije važne linije iz Bosne i Hercegovine
Niskotarifni prijevoznik Wizz Air planira prekinuti ili privremeno obustaviti nekoliko ruta s tri tržišta bivše Jugoslavije. Prijevoznik će prekinuti letove iz Banja Luke za Stockholm Skavsta, s posljednjom linijom planiranom za 28. august, kao i iz Banja Luke za Hamburg na kraju ljetne sezone 28. oktobra.
07.07.2023. u 22:27
get url
text

Kao rezultat toga, Wizz Air ove će zime održavati operacije od Banje Luke do Basela i Dortmunda.

Sa svoje strane, operator Aerodroma Republike Srpske saopćio je da zračni prijevoznici zadržavaju pravo izmjene svoje mreže odredišta te da Aerodrom Banja Luka ima ugovor s Wizz Airom do ljetne sezone 2024.

Niskobudžetni prevoznik također planira obustaviti dvije linije iz Podgorice ove zime. Krajem oktobra će prekinuti letove iz glavnog grada Crne Gore za Rim Fiumicino i Beč. Međutim, Wizz je rekao da će obje rute biti obnovljene toekom ljetne sezone 2024., koja počinje 31. marta sljedeće godine.

Wizz Air je prošle zimske sezone održavao letove prema italijanskoj i austrijskoj prijestonici.

– U sklopu naše stalne analize i traženja novih opcija ruta, Wizz Air je odlučio privremeno obustaviti letove između Beča i Podgorice, kao i između Rima i Podgorice. Međutim, sa zadovoljstvom vas obavještavamo da će ove rute nastaviti prometovati tokom ljetne sezone. Ova strateška prilagodba omogućuje optimizaciju operacija, a istodobno osigurava da putnici mogu uživati u pogodnostima i dostupnosti ovih ruta tijekom razdoblja najvećeg prometa – stoji u saopćenju Wizz Aira, prenosi Ex-Yu Aviation News.

Wizz Air će također obustaviti letove između Niša i Malmoa tokom zimskih mjeseci, a posljednji let u godini trebao bi se održati 27. oktobra.

Ruta je zadržana tokom prethodne zimske sezone, međutim, prevoznik je obustavio letove između dva grada u prošlosti, kao što je bio slučaj 2019. Malmo je bio prvo odredište Wizz Aira iz Niša.

– Wizz Air neće letjeti za Malmo tokom nadolazeće zimske sezone zbog operativnih razloga, ali se očekuje da će nastaviti održavati uslugu sezonski – rekao je operater Aerodoroma Srbije.

Kao što je ranije objavljeno, Wizz Air će pojačati operacije iz Skoplja i Beograda ove nadolazeće zime.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.